PSC De Dijkgraaf

Algemene Voorwaarden Strandritten

Voldoende rijervaring 

Wie mee wil met onze ritten moet beschikken over voldoende rijervaring. Stappen, draven en galopperen in een groep moet geen enkel probleem zijn. Het is dus belangrijk dat je het paard goed onder controle kunt houden.  

Voordat we vertrekken kijkt de begeleider of de ervaring voldoende is. Bij twijfel kan het zijn dat de begeleider je niet mee laat rijden, het is dan niet meer mogelijk om je geld terug te krijgen, wees dus eerlijk over je niveau.  

Voor kinderen onder de 16 jaar geldt de regel dat er eerst een standkijk- of privéles bij ons gereden moet worden. In deze les leggen we uit hoe het rijden op het strand eraan toe gaat. Dit zijn leuke lessen en het geeft ons een goed beeld of het verantwoord is om de ruitertjes mee te nemen zodat de rit met plezier en veilig verloopt.  

Bij het kunnen overleggen van een geldig ruiterbewijs is het rijden van een privé- of strandkijkles niet nodig. 

Reservering 
Je online reservering is pas definitief na je iDeal betaling! Wil je zeker zijn van je plek rond je reservering dan helemaal af. 

Zorg ervoor dat je altijd minimaal een half uur voor vertrek van de rit aanwezig bent. 

Annuleren 
Tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van de rit kan er kosteloos geannuleerd worden. Kom je helemaal niet opdagen dan is het niet mogelijk om je geld terug te krijgen. 

Onze ritten gaan altijd door, dus ook bij regen. Alleen bij extreem slechte weersomstandigheden kan het zijn dat wij de rit annuleren.  

Mocht een rit door een ons geannuleerd worden dan zal er gekeken worden of de rit op een andere datum en/of tijd te plannen is.. 

Mochten we er niet uitkomen dan vindt er restitutie van het betaalde bedrag plaats. 

Gewicht 

Voor ruiters met een gewicht boven de 90 kilo hebben wij helaas geen passende paarden. 

Aansprakelijkheid 

De begeleider is niet verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door de klant ten gevolge van het niet in acht nemen van de veiligheidsvoorschriften, dan wel het niet in acht nemen van aanwijzingen en/of instructies van de begeleider. 
Daarnaast ben je als ruiter zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid tijdens de rit. Denk hierbij aan het dragen van een goedgekeurde cap, de juiste kleding en het weten van de verkeersregels. Een bodyprotector voor kinderen onder de 16 jaar is bij ons verplicht. Het is mogelijk om een cap of bodyprotector bij ons te huren, ook rijlaarzen zijn te huur. Dit laatste is niet verplicht omdat we met veiligheidsbeugels rijden. 

Risico-acceptatie 

Het blijven paarden. Tijdens een buitenrit kan er altijd wat gebeuren waardoor het paard een onverwachtse beweging maakt. U bent hiervan op de hoogte en accepteert het risico dat inherent is aan het berijden van, en het omgaan met paarden in de ruimste zin van het woord. 

Hoe gaan wij om met jouw gegevens? 

Wij respecteren uw privacy en zullen uw gegevens dan ook niet delen met derden. Wanneer u een buitenrit boekt ontvangt de aanbieder van de buitenrit uw gegevens om uw eventueel te contacteren over de buitenrit. 

Wij zullen uw gegevens opnemen in ons systeem u kunt zich hiervoor altijd afmelden. 

Met het accepteren van deze algemene voorwaarden geef je aan, je bewust te zijn dat buitenrijden met paarden risico met zich mee kan brengen.