PSC De Dijkgraaf

Lessen & Stalling

De lessen die wij aanbieden zijn erg divers: menles, dressuurles, springles, manegeles en een men- en ruiterbewijs opleiding. Iedere les wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur. Heeft u nog geen materialen? In onze ruitersportwinkel helpen we u graag met het uitzoeken van de benodigde materialen.

De lessen die wij geven kunnen gevolgd worden vanaf een leeftijd van 8 jaar. Is uw kind jonger dan 8 jaar? Dan is hij van harte welkom tijdens de snuffellessen of om met onze wandelpony’s kennis te maken.

Wij zijn lid van de FNRS

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging FNRS omdat wij hiermee gesteund worden met advies, collectieve voordelen en concrete producten bij onze professionele bedrijfsvoering. De FNRS zorgt er in Nederland voor dat belangen van hippische ondernemers, met een bedrijf zoals die van ons, behartigt worden.

Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit

De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

Veiligheid

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

Samenwerking FNRS-KNHS

Doordat de FNRS samenwerkt met de sportbond, de Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS), worden onze leden ook lid van de KNHS. Door deze samenwerking ben je aanvullend verzekerd via een collectieve ongevallenverzekering. Ook kan je deelnemen aan F-proeven en de bronzen en zilveren ruiteropleidingen van de KNHS. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar het magazine Paard&Sport en krijg je interessante ledenkorting op ruitersportartikelen en evenementen. Onze jongste leden t/m 12 jaar ontvangen twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de deurmat.

Goed geregeld door lidmaatschap FNRS

Doordat wij lid zijn van de FNRS kunt u er van op aan dat bovenstaande punten bij ons goed geregeld zijn. Zo zorgen wij er samen met ruim 400 hippische ondernemers voor dat de kwaliteit van hippische bedrijven in de sector hoog is.

Menles

De menlessen volgt u met uw eigen paard of een manegepaard. De lessen worden op ieder niveau en voor iedere leeftijdsgroep gegeven. U kunt kiezen voor een privé- of een groepsles. We trainen disciplines zoals dressuur, marathon en vaardigheid. We organiseren ook verschillende clinics en trainingsmiddagen.

– Vanaf €32.50

Ruiterbewijs halen

Tijdens de ruiteropleiding leert u hoe u veilig op de openbare weg en in het bos kunt buitenrijden. U leert meer over springen, obstakeltraining en over de verkeersregels. We geven tijdens deze opleiding ook informatie over uw paard als het aankomt op gezondheid, verzorging, gedrag en de omgang met uw paard.

– Vanaf €75

Dressuurles

Dressuurles geven wij op ieder niveau, zowel in een groep als privé. De dressuurles is toegankelijk voor iedereen. U kunt deelnemen aan de lessen met uw eigen paard of met één van onze manegepaarden. Tijdens de lessen stellen we doelen waar je met een gediplomeerde trainer aan gaat werken.

– Vanaf €26,50

Menbewijs halen

Het menbewijs toont aan dat u een verantwoorde menner bent. U leert in drie maanden tijd correct inspannen, de verkeersregels en u ontwikkelt uw technieken. We bieden ook vervolgopleidingen aan voor tweespannen en langspannen. De opleiding start meerdere keren per jaar met maximaal acht deelnemers.

– Vanaf €495

Manegeles

In een manegeles leert u alle basistechnieken van het paardrijden met manegepaarden. De lessen worden op ieder niveau gegeven. Kinderen krijgen eerst privéles om alle technieken te leren. Uiteindelijk stromen zij in bij de manegeles waar ze met maximaal acht andere ruiters zelfstandig leren paardrijden.

– Vanaf €19,25

Springles

Springles geven wij op ieder niveau, zowel in een groep als privé. U kunt deelnemen aan de lessen met uw eigen paard of met een van onze manegepaarden. We leren tijdens deze lessen diverse springtechnieken aan, maar er wordt ook aan de basis gewerkt.

– Vanaf €23.50

Kennismakingsaanbieding

Om kennis te maken met onze manege hebben we een aantal aantrekkelijke kennismakingspakketten. De pakketten bestaan o.a. uit 1 privéles en/of drie groepslessen of 4 privélessen. In een persoonlijk gesprek informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Mennen

4 privé menlessen
alle leeftijden
 €150,00

Dressuur

1 x privéles en 3 x groepsles
t/m 15 jaar: €75,–
16+: €95,-
 
4 x privéles
t/m 15 jaar: €90,–
16+: €115,-

Pensionstalling

Bent u op zoek naar een pensionstalling voor uw paard?
Op onze manege beschikken we over ruime stallen, twee ruime binnen rijhallen en meerdere buiten rijbanen. Iedere tak van de paardensport kan worden beoefend en er is altijd professionele begeleiding aanwezig. Het welzijn van uw paard staat bij onze manage voorop!

Tevens bieden wij jullie onze pensionklanten de mogelijkheid om op een aantal momenten in de week in de grote binnenbak te lessen bij een instructeur van buiten de Dijkgraaf.

U kunt uw paard al vanaf €  475,– per maand bij ons in pension plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Graag tot ziens,

Team PSC de Dijkgraaf

Wilt u meer informatie over onze lessen en opleidingen of het stallen van uw paard op onze manege?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.